fiilis-alasivu.jpg
 
 
 

Sivuston asetukset

Kun painat painiasdasdketta, saat alasvetovalikon josta voit valita joko Sivuston perusasetukset tai RSS -syötteet.

Sivuston perusasetukset

Sivuston perusasetukset -valikosta voit muokata koko sivustoon vaikuttavia ominaisuuksia. Kukin erillinen domain tulkitaan erillisenä - eli esimerkiksi www.yritys.fi ja www.yritys.com voidaan asettaa avautumaan eri kielillä. Valitse ensin ylimmäisestä alasvetovalikosta muokattava domain.

Sivuston otsikko

Sivuston otsikko lisätään kunkin sivun meta -otsikon perään. Esimerkiksi Etusivu | Synergia Foxy.

Oletuskieli

Valitse domainille oletuskieli. Kielet pidetään sessio -muuttujassa, joten tämä vaikuttaa vain ensimmäisen kerran sivulle saavuttaessa. 

Aloitussivu

Voit vaihtaa domainille aloitussivua, eli mikä sivu avataan oletuksena kun tullaan osoitteeseen www.yritys.fi

404 -sivu

Voit vaihtaa 404 -sivun (sivua ei löydy). Sivu täytyy luonnollisesti olla olemassa ennen kuin tätä voidaan vaihtaa. 404 -sivu kertoo hakukoneille että sivua ei ole olemassa, jolloin sitä on turha seurata.

401 -sivu

Voit vaihtaa 401 -sivun (ei lukuoikeutta, pääsy kielletty). Tämä sivu näytetään käyttäjälle silloin, kun sivun lukuoikeudeksi on asetettu joko Foxy -käyttäjät tai Extranet -käyttäjät (eikä käyttäjä ole sisäänkirjautuneena). Sivu täytyy luonnollisesti olla olemassa ennen kuin tätä voidaan vaihtaa. 401 -sivu kertoo hakukoneille ettei sivulle ole pääsyä, jolloin sitä on turha seurata.

Oletussivupohja

Voit valita, mikä sivupohja uusille sivuille asetetaan. Sivupohja vaikuttaa siihen, miten palstat ja muokattavat alueet sivulla näytetään. Yleensä tämä asetetaan jo sivun rakennusvaihessa, joten tätä ei tarvitse muuttaa.

Favicon

Voit asettaa sivulle faviconin. Tämä on sivun otsikkopalkissa näytettävä pieni kuvake. Kuvan tulee olla muodossa PNG, GIF tai ICO. Kuvan tulee olla joko 16x16 tai 32x32 pikselin kokoinen.

Koodit

Voit myös lisätä kaikille sivuille lisättäviä koodeja (<head> / <body> / </body>). Esimerkiksi Google Analytics -seurantakoodi tulee lisätä kullekin sivulle ennen </body> -tagia. Seuraa ohjeita tarkasti!

301 -ohjaukset

Täältä voit hallita sivuston ohjauksia (tai ns. pikalinkkejä). Täältä näet myös kaikki automaattisesti tehdyt ohjaukset, eli jos olet esimerkiksi vaihtanut sivun URL -osoitetta tai siirtänyt sen tasolta toiselle. 

HUOM! hakukoneet saattavat indeksoida sivuja vain n. kuukauden välein. Vältä siis turhia muutoksia automaattisesti lisättyihin ohjauksiin.

Voit lisätä uuden ohjauksen Lisää uusi 301 -ohjaus -linkistä. Voit muokata mitä tahansa ohjausta painamalla ko. linkin kohdalla.  Voit esikatsella ohjausta esikatselu- painikkeella:

Voit poistaa ohjauksen painamalla ruksia oikeassa reunassa.

Ohjattava URL

Tähän voit antaa ohjattavan URL:n. Eli tähän tulee osoite jonka haluat ohjata jonnekin, esim. kilpailu/. Lopullinen URL: kohdasta näet miltä osoite näyttää kun siitä on karsittu ylimääräiset merkit pois. HUOM! Älä syötä tähän domainia, vaan pelkästään sivun URL.

Kohdesivun kieli

Voit valita kielen, jolloin alemman valikon sivut päivitetään.

Sivu, jolle ohjataan

Tästä voit valita sivun, jonne antamasi URL -osoite ohjaa.

RSS -syötteet

Täältä voit hallita sivuston RSS -syötteitä. RSS -syötteitä käytetään usein päivittyvien moduulien, esimerkiksi uutisten kanssa. Kuka tahansa voi tilata RSS -syötteen päivittymään automaattisesti esimerkiksi sähköpostiinsa.

Voit lisätä uuden syötteen Lisää uusi RSS -syöte -valinnalla. Voit muokata olemassa olevia syötteitä painamalla otsikon kohdalla. Voit esikatsella syötettä esikatselu -painikkeella:

Otsikko

Anna syötteelle otsikko. Tämä kannattaa olla kuvaava, jotta mahdollinen tilaaja tunnistaa syötteen helposti. Tähän otsikkoon ei lisätä automaattisesti sivuston otsikkoa, joten se kannattaa lisätä manuaalisesti.

Taulu

Valitse mistä tietokantataulusta tiedot syötteeseen haetaan. Mikäli valikko on tyhjä, ei sivustolla ole mitään mistä syöte kannattaisi luoda. Yleensä tässä on valittavissa uutispalsta (categorized_news).

Kategoriat

Valitse mitkä kategoriat tietokantataulusta tuodaan. Esimerkiksi uutisissa voit luoda kategorioita rajattomasti, ja tehdä halutessasi eri kategorioille eri syötteet.

Kuinka monta elementtiä tulostetaan maksimissaan

Valitse, kuinka monta uusinta elementtiä tulostetaan. Syöte päivittyy tilaajille aina automaattisesti kun uusi elementti (esim. uutinen) lisätään, joten tässä maksimi on 20.


Usein kysytyt kysymykset

Miten saan uusia domaineja?

Domainit tulee erikseen tilata erilliseltä palveluntarjoajalta tai meidän kautta. Ilmoita meille kun haluat uuden domainin, jolloin asetamme sen ohjautumaan sivustollesi.

Miten saan uusia sivupohjia?

Me teemme aina uudet sivupohjat, joten ole meihin yhteydessä.

Vaihdoin oletussivupohjan, mutta mitään ei tapahdu?

Oletussivupohja vaikuttaa vain uusiin sivuihin, oletussivupohja ei päivity jo olemassa oleviin sivuihin.

Vaihdoin sivuston oletuskieltä, mutta mitään ei tapahdu?

Kielet pidetään sessio -muuttujassa, joten sinun täytyy todennäköisesti tyhjentää välimuisti ennen kuin muutoksen näet.

Lisäsin koodia <head> / <body> / </body> -tagia ennen, mutta jotain outoa tapahtui?

Seuraa tarkasti ohjeita! Emme vastaa itse lisäämiesi koodien aiheuttamista ongelmista.

RSS -syötteet - osiossa taulu -valikossa ei näy mitään?

Sivustollasi ei ole moduleita, josta RSS -syöte olisi järkevä tehdä. 

 

Mainostoimisto
Synergia Oy

Käsityöläiskatu 38
30420 Forssa
puh. 050 355 2271
www.mainossynergia.com

 

Kysy Foxysta

matti-hautaniemi.jpg

Web Designer
Matti Hautaniemi
puh. 040 724 0806
Sähköposti

 
 
 

Ota yhteyttä

 

Jätä tämä tyhjäksi