Lomake

form (Lomake)

Lomakemoduulilla voit lisätä lomakkeita sivullesi. Työkalu itsessään sallii mm. palaute-, kysely- ja ilmoittautumislomakkeiden rakentamisen. Lomakkeen voi asettaa lähtemään haluttuun sähköpostiin ja tallentumaan Foxy -järjestelmään.

Muokkaus

Muokkaus -painike

Pääset muokkaamaan lomaketta painamalla Muokkaus -painiketta. Lomaketta muokataan sen alapuolelta löytyvällä lomakepohjaisella työkalulla. Lomake yläpuolella päivittyy sitä mukaan kun kenttiä muokataan, mutta mitään ei tallenneta ennen kuin käyttäjä näin haluaa.

Uuden kentän lisäys / muokkaus

Voit lisätä uuden kentän valitsemalla Lisää uusi kenttä. Voit muokata valmista lomakekenttää painamalla sen kohdalla kynäpainiketta. Tällöin siirrytään lomakkeen alapuolella, jossa on työkalu kentän lisäykseen tai muokkaukseen. Valitse kentän tyyppi. Valittavissasi on kaikki nettilomakkeella tarvittavat lomakekentät:

Tekstikenttä (text)

Pieni tekstilaatikko esim. nimeä varten. Valitse onko kenttä pakollinen ja anna kentälle Otsikko / teksti.

Tekstilaatikko (textarea)

Suurempi tekstilaatikko esim. viestiä varten. Valitse onko kenttä pakollinen ja anna kentälle Otsikko / teksti.

Sähköposti

Pieni tekstilaatikko sähköpostiosoitetta varten. Tarkistaa onko sähköpostiosoite oikeassa muodossa. Valitse onko kenttä pakollinen ja anna kentälle Otsikko / teksti.

Monivalinta (checkbox)

Ruksattavia monivalintoja. Valitse onko kenttä pakollinen ja syötä Otsikko / teksti. Syötä mahdolliset arvot puolipisteellä (;) eroteltuna. Tässä kentässä et voi käyttää html-tageja! Mikäli valitset Piilotetaanko otsikko -kohtaan kyllä, lomakkeella ei näytetä kentän otsikkoa (mutta se näkyy silti lähtevässä sähköpostiviestissä).

Valinta (radio) ja Valinta (select)

Valintakenttä, josta voi valita ainoastaan yhden vaihtoehdon. Syötä Otsikko / teksti. Syötä mahdolliset arvot puolipisteellä (;) eroteltuna. Tässä kentässä et voi käyttää html-tageja! Mikäli valitset Piilotetaanko otsikko -kohtaan kyllä, lomakkeella ei näytetä kentän otsikkoa (mutta se näkyy silti lähtevässä sähköpostiviestissä).

Tiedosto (file)

Tähän kenttään voi ladata vapaamuotoisen tiedoston, eli sitä voi hyödyntää esimerkiksi työhakemuksella CV -kenttänä. Syötä Otsikko / teksti. Tiedoston maksimikoko on 3Mb. Tiedosto lähetetään sähköpostin liitetiedostona, mistä syystä kenttien määrä kannattaa pitää järkevänä (jotkut sähköpostintarjoajat saattavat estää liian isot viestit).

Väliotsikko

Voit hyödyntää väliotsikoita lomakkeen selkeyttämiseen. Voit esimerkiksi jaotella Yhteystiedot ja muut tiedot väliotsikoiden avulla.

Kappale (p)

Voit lisätä väliin tekstikappaleita selkeyttämään lomaketta. Tässä kentässä et voi käyttää html-tageja!

Erotin (hr)

Voit selkeyttää lomaketta väliviivojen avulla.

Tallennus ja kenttien järjestyksen vaihto

Voit lisätä kentän tai kumota kentän lisäyksen seuraavilla painikkeilla:

Lomakkeen kumoa ja tallenna -painikkeet

Uudet kentät lisätään lomakkeen loppuun. Mikäli sinun tarvitsee vaihtaa kentän paikkaa, voit tehdä niin ylös ja alas -nuolilla. Voit poistaa kentän painamalla sen kohdalla poista -painiketta:

Poista -painike

Mitään muutoksia lomakkeeseen ei julkaista, ennen kuin tallennat koko lomakkeen sen yläpuolelta löytyvästä painikkeesta:

Tallenna ja kumoa -painikkeet

Toiminnot

Näytä lähetetyt (tallennetut) lomakkeet

Mikäli lomake on asetettu tallentamaan tiedot tietokantaan, pääset katsomaan kaikkia lähetettyjä lomakkeita tällä toiminnolla. Mikäli valintaa ei näy asetuksista huolimatta, lomaketta ei ole vielä lähetetty kertaakaan.

Hae kentät toisesta lomakkeesta

Tällä valinnalla voit hakea kentät toisesta lomakkeesta. Haettujen kenttien muokkaus ei vaikuta alkuperäiseen lomakkeeseen. Valinta näkyy vain lomakkeen muokkaustilassa.

Poista kaikki kentät

Tällä valinnalla voit tyhjentää lomakkeen. Tätä tarvitsee yleensä käyttää vain kun luot kopion toisesta moduulista. Valinta näkyy vain lomakkeen muokkaustilassa.

Asetukset

Moduulin asetukset -painike

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Sähköpostiosoitteet, johon lomake lähetetään

Anna kaikki sähköpostiosoitteet mihin lomake lähetetään puolipisteellä (;) eroteltuna. Mikäli yhtään sähköpostiosoitetta ei ole asetettu, lomake ei ole toiminnassa.

Lähtevän viestin otsikko

Tästä voit määritellä mikä on lähtevän sähköpostiviestin otsikko (esim. Palaute verkkosivuilta).

Käytetäänkö CAPCTHA -varmistusta?

Roskapostin estämiseksi voit lisätä lomakkeelle Googlen reCaptcha -varmistuksen.

Tallennetaanko lähetetyt lomakkeet?

Tällä asetuksella voit määritellä haluatko tallentaa lähetetyt lomakkeet tietokantaan. Tietoja voi tarkastella kohdasta Näytä lähetetyt (tallennetut) lomakkeet. Toimintoa voi hyödyntää esim. kilpailuissa ja ilmoittautumislomakkeissa. Muista mainita tallennuksesta tietosuojaselosteessasi.

Maksimimäärä lähetettäviä lomakkeita

Anna numero kuinka monta kertaa lomake voidaan yhteensä lähettää. Jos et halua rajata tätä, jätä kenttä tyhjäksi. Toimintoa voi hyödyntää esim. ilmoittautumislomakkeissa tiloihin joissa on rajattu kapasiteetti. Mikäli lomakkeita on lähetetty asetetun luvun verran, näytetään ainoastaan Maksimimäärä täynnä -virheteksti.

Viimeinen lähetyspäivä

Voit määritellä lomakkeen viimeisen lähetyspäivän ja kellonajan. Toimintoa voi hyödyntää esim. ilmoittautumislomakkeissa kun tapahtumaan tarvitsee saada ilmoittautujat selville tiettyyn aikaan menessä. Mikäli viimeinen lähetyspäivä on mennyt, näytetään ainoastaan Viimeinen lähetyspäivä mennyt -virheteksti.

Tekstit

Lähetä -napin teksti

Määrittele Lähetä -napin teksti, esimerkiksi Lähetä, Osallistu tai Ilmoittaudu.

Tyhjennä -napin teksti

Määrittele Tyhjennä -napin teksti. Jos tämä on tyhjä, ei nappia näytetä laisinkaan.

Onnistunut lähetys -teksti

Määritä teksti mikä näytetään kun lomake on lähetetty onnistuneesti.

Epäonnistunut lähetys -virheteksti

Määritä teksti mikä näytetään kun kaikkia pakollisia kenttiä ei ole täytetty.

Maksimi tiedostokoko -teksti

Määritä mikä teksti näytetään, mikäli käyttäjä pyrkii lisäämään yli 3Mb kokoista liitetiedostoa.

Sähköpostiosoite väärässä muodossa -virheteksti:

Määritä mikä teksti näytetään kun käyttäjä syöttää sähköpostin väärin.

Maksimimäärä täynnä -virheteksti

Määritä teksti mikä näytetään jos Maksimimäärä lähetettäviä lomakkeita on täynnä.

Viimeinen lähetyspäivä mennyt -virheteksti

Määritä teksti mikä näytetään jos viimeinen lähetyspäivä on mennyt ohitse.

Takaisin -teksti

Takaisin -linkin teksti. Mikäli tämä on tyhjä, ei linkkiä näytetä.

CAPTCHA -ohjeteksti

Voit antaa ohjeet CAPTCHAn täyttöön. CAPTCHAssa on aina viisi kirjainta. Tätä ei tarvitse täyttää Googlen reCaptchan kanssa.

Väärä CAPTCHA -virheviesti

Mikä teksti näytetään jos CAPTCHA on täytetty väärin (esim. Sinun tulee todistaa ettet ole robotti).

Usein kysytyt kysymykset

Lisäsin lomakkeen, mutta se ei ole toiminnassa, miksi?Lomake ei tule perille?

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!