Sisältöön
Synergia Foxy
 

Tapahtumapalsta

events (Tapahtumat)
events_small (Tulevat tapahtumat)

Tapahtumapalsta on työkalu tulevien tapahtumien esittämiseen. Tapahtumapalsta listaa kaikki tulevat tapahtumat päivä kerrallaan. Mikäli tapahtuma on monipäiväinen, se listataan kaikkina päivinä kun tapahtuma on.


Muokkaus

Muokkaus -painike

Pääset muokkaamaan tapahtumaa painamalla sen kohdalla Muokkaus -painiketta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Yleiset

Otsikko

Kullakin tapahtumalla tulee olla otsikko. Otsikko näytetään tapahtumapalstalla ja erillisellä Tulevat tapahtumat -palstalla (events_small). Miten otsikko näytetään riippuu täysin moduulille asetetuista tyyleistä.

Ingressi

Tähän kohtaan voit kirjoittaa pienen johdantotekstin tapahtumalle. Miten johdantoteksti näytetään riippuu täysin moduulille asetetuista tyyleistä.

Teksti

Tähän tulee itse tapahtuma. Käytössäsi on tuttu editori, joten voit lisätä mm. kuvia ja linkkejä. Koska sivulle tehdään automaattisesti Otsikko 1 ja Otsikko 2, käytä ainoastaan otsikkotasoja Otsikko 3 ja Otsikko 4 (saavutettavuusperiaatteita noudattaen).

Kuva(t)

Voit ladata tapahtumalle kuvan. Mikäli kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, saat rajattua kuvan valittuasi sen koneeltasi. Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista Valitse tiedosto materiaalipankista -painikkeella. Jos kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, vain sopivan kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Valitse tiedosto materiaalipankista -painike

Tapahtuman ajankohta

Osion kentillä pääset määrittämään milloin tapahtuma pidetään. Mikäli kyseessä on yksittäinen tapahtuma, voit valita kalentereista helposti aikavälin, esimerkiksi 2022-04-01 10:00 ja 2022-04-01 11:00. Mikäli tapahtuma on toistuva tai useamman päivän mittainen, tulee sinun valita myös tapahtumapäivät.

Tapahtuman alkamispäivä

Valitse kalenterista tapahtuman alkamispäivä ja alkamiskellonaika klikkaamalla tekstikenttää. Mikäli haluat kirjoittaa alkamispäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-01 10:00.

Tapahtuman loppumispäivä

Valitse kalenterista tapahtuman loppumispäivä ja loppumiskellonaika klikkaamalla tekstikenttää. Mikäli haluat kirjoittaa loppumispäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-01 11:00.

Tapahtumapäivät

Mikäli tapahtuma on useamman päivän mittainen, valitse päivät jolloin tapahtuma pidetään. Jos tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin, valitse alkamispäiväksi perjantai ja alkamiskellonaika ja loppumispäiväksi sunnuntai ja loppumiskellonaika. Valitse tapahtumapäiviksi perjantai, lauantai ja sunnuntai. Mikäli tapahtuma on ainoastaan perjantaina ja sunnuntaina, jätä lauantai valitsematta.

Piilotetaanko kellonaika?

Mikäli et halua näyttää kellonaikaa tämän tapahtuman kohdalla, voit piilottaa sen. Tällöin sinun kannattaa antaa tarkempi kuvaus ajankohdasta Teksti -kenttään. Tätä valintaa voit hyödyntää esimerkiksi koko päivän mittaisissa tapahtumissa (laita tällöin alkamiskellonajaksi 00:00 ja loppumiskellonajaksi 23:59).

Näkyvyys

Hyväksytty

Mikäli tämä on ei, tapahtumaa ei näytetä sivuston julkisella puolella. Mikäli sivustollasi on Ilmoita tapahtuma -toiminto, tätä kautta tulleet tapahtumat eivät ole oletuksena hyväksyttyjä.

Julkaisupäivä

Mikäli jätät julkaisupäivän valitsematta, julkaistaan tapahtuma samantien. Voit vaihtaa julkaisupäivän haluamaksesi kalenteritoiminnon avulla klikkaamalla tekstikenttää. Mikäli haluat kirjoittaa julkaisupäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-01 08:00.

Kategoriat

Tästä voit määritellä kaikki kategoriat, joihin tämä tapahtuma kuuluu. Voit siis hyödyntää samaa tapahtumaa esimerkiksi useammalla tapahtumapalstalla. Tapahtumat kannattaa aina lisätä sivulta jonne se halutaan tuoda, koska kategoriat syötetään automaattisesti moduulin mukaan.

Tapahtuman tyyppi

Tästä voit määritellä tapahtuman tyypin. Mikäli sivustollasi on tapahtumien haku -toiminto, tulee siihen mukaan tyyppirajaus.

Suora linkitys

Tiedosto

Voit linkittää tapahtuman suoraan PDF -tiedostoon. Tällöin listauksen Lue lisää -linkki avaa tiedoston uuteen välilehteen. Jos haluat poistaa linkityksen, ruksaa Poista tiedosto ja Tallenna. Voit valita tiedoston myös suoraan materiaalipankista Valitse tiedosto materiaalipankista -painikkeesta.

Valitse tiedosto materiaalipankista -painike

Linkki

Voit linkittää tapahtuman suoraan toiselle sivulle. Syötä tähän haluamasi URL -osoite. Jos haluat poistaa linkityksen, tyhjennä kenttä ja Tallenna. Linkki aukeaa uuteen välilehteen

Linkkiteksti

Tällä voit yliajaa Moduulin asetukset -kohdassa annetun Lue lisää -tekstin tapahtumakohtaisesti.

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla painikkeilla:

Tallenna ja kumoa -painikkeet


Monistus

Voit monistaa halutun tapahtuman tällä toiminnolla. Näin saat helposti tehtyä mm. kieliversiot, sekä usein toistuvat tapahtumat. Tapahtumasta tehdään kopio, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen tapahtumaan.


Poisto

Voit poistaa yksittäisiä tapahtumia lopullisesti tällä painikkeella. Mahdolliset kuvat / tiedostot säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.


Toiminnot

Lisää uusi tapahtuma

Tällä painikkeella voit lisätä uuden tapahtuman. 

Näytä kaikki tapahtumat

Täältä näet kaikki tapahtumat tekstimuotoisena luettelona. Pääset muokkaamaan haluamaasi tapahtumaa klikkaamalla sen otsikkoa. Voit poistaa tapahtuman X -painikkeella. Mikäli tapahtuma näkyy listalla harmaana, ei sitä näy tällä sivulla koska:

  • tapahtuman julkaisupäivä on tulevaisuudessa
  • tapahtuma on mennyt ohitse (loppumispäivä on menneisyydessä)
  • tapahtumaa ei ole asetettu mihinkään moduulissa näytettävään kategoriaan
  • tapahtumaa ei ole asetettu mihinkään moduulissa näytettävään tyyppiin

Muokkaa kategorioita

Täällä voit muokata tapahtumakategorioita. Voit valita kunkin moduulin kohdalla mitä kategorioita näytetään, joten voit hyödyntää kategorioita mm. kieliversioiden rakentamiseen. Voit luoda kategorioita rajattomasti. Yksittäiset tapahtumat voivat kuulua useampaan kategoriaan. Mikäli asetat kategorian vain Extranet -käyttäjille, tapahtumaa ei pääse lukemaan kuin Extranet -käyttäjät (vaikka kategoria olisi asetettu tulostumaan tälle sivulle).

Muokkaa tapahtumatyyppejä

Täällä voit muokata tapahtumatyyppejä. Tyyppejä voivat olla esimerkiksi elokuvat, musiikki, teatteri, näytelmät yms. Voit valita kunkin moduulin kohdalla mitä tyyppejä näytetään. Voit luoda tyyppejä rajattomasti. Yksittäinen tapahtuma kuuluu aina vain yhteen tyyppiin.


Asetukset

Moduulin asetukset -painike

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Kuinka monta päivää eteenpäin tapahtumia näytetään

Voit valita, kuinka monta päivää meneillään olevasta päivästä eteenpäin tapahtumia näytetään. Mikäli tapahtumia on usein, kannattaa tähän valita pieni arvo jotta sivu latautuu nopeasti.

Valitse kategoriat, jotka näytetään

Tästä voit valita kaikki kategoriat, jotka tässä moduulissa näytetään. Voit muokata kategorioita kohdasta Muokkaa kategorioita.

Rajaa näytettävät tyypit

Tästä voit rajata kaikki palstalla näytettävät tyypit. Mikäli mitään ei ole valittuna, näytetään kaikki tyypit.

Näytetäänkö SOME -jakopainikkeet?

Voit valita annetaanko käyttäjälle mahdollisuus jakaa tapahtuma mm. Facebookissa.

SOME -jakopainikkeiden koko

Voit määritellä myös SOME -jakopainikkeiden koon (normaali, isompi tai isoin).

Tekstit

Voit vapaasti muokata moduulin tekstejä. Näin mm. kieliversioiden tekeminen on helppoa.

Otsikko

Voit antaa koko tapahtumapalstalle otsikon tässä.

Ei tapahtumia -teksti

Tämä teksti näytetään jossei palstalla ole yhtään tapahtumaa.

Lue lisää -teksti

Kunkin uutisen kohdalle lisättävä Lue lisää -linkkiteksti.

'Takaisin' -linkin teksti

Avatun tapahtuman Takaisin -linkin teksti. Palaa yhden askeleen taaksepäin, eli jos tapahtuma on avattu esim. etusivulta, palataan sinne.

'Kaikki tapahtumat' -linkin teksti

Avatun tapahtuman Kaikki tapahtumat -linkin teksti. Avaa tapahtumasivun.

'Tapahtumaa ei löytynyt' -teksti

Mikäli tapahtumaa ei jostain syystä löydy, määrittele mikä teksti näytetään. Tilanne voi tulla vastaan esim. Googlen kautta jo poistetulle tapahtumasivulle saavuttaessa.

'Viikonpäivät' -teksti

Mikäli tapahtuma on useamman päivän mittainen, näytetään tämä teksti ennen viikonpäivien listausta.

Viikonpäivälistaus alkaa maanantaista?

Jos tämä on ei, viikonpäivälistaus alkaa sunnuntaista. Oletuksena tämä on suomenkielisillä sivuilla kyllä.

Päivämäärän muoto

Voit valita missä muodossa päivämäärä näytetään.

Näytä kellonaika

Voit valita missä muodossa tapahtuman alkamis- ja loppumiskellonajat näytetään.

Päivämäärän ja kellonajan eroitin

Voit määritellä erottimen päivämäärän ja kellonajan väliin, esim 1.4.2022 klo 16:00.

Käytettävät viikonpäivät

Voit määritellä viikonpäivät sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän näkymään.

Käytettävät lyhenteet viikonpäivistä

Voit määritellä lyhenteet viikonpäivistä sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän lyhenteen näkymään.

Käytettävät kuukaudet

Voit määritellä kuukaudet tammikuusta alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden näkymään.

Käytettävät lyhenteet kuukausista

Voit määritellä lyhenteet kuukausista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden lyhenteen näkymään.

Hakukone

Täältä voit muokata tapahtumapalstan yläpuolelle mahdollisesti tuotavaa hakukonetta. 

Näytetäänkö hakukone?

Jos ei, hakukonetta ei näytetä.

Alkamispäivä -teksti

Teksti ennen alkamispäivä -alasvetovalikkoa.

Loppumispäivä -teksti

Teksti ennen loppumispäivä -alasvetovalikkoa.

Tyyppirajaus -teksti

Teksti ennen tyyppirajaus -alasvetovalikkoa.

Kaikki tyypit -teksti

Kaikki tapahtumat -teksti tyyppirajaus -alasvetovalikossa.

Hakunapin teksti

Hae -napin teksti.


Usein kysytyt kysymykset

 
Minulla ei ole mahdollisuutta ladata kuvaa, kirjoittaa tekstiä yms.?Lisäsin tapahtuman, mutta sitä ei näy sivulla, miksi?Poistin tapahtuman vahingossa, saanko sen palautettua?Miten Tulevat tapahtumat -moduuli eroaa uutispalstasta?
 

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!

Web Designer
Matti Hautaniemi

matti.hautaniemi @ mainossynergia.com
puh. 040 724 0806